Even voorstellen

Hallo mensen, mijn naam is Quinten van de Graaf, geboren op 19-05-2000 en wonend in Lelystad. Zolang ik mij kan herinneren ben ik al gek van voetballen. Als zesjarig jongetje ben ik dan ook begonnen met voetbal bij SVLelystad’67, of eigenlijk was het al vrij snel duidelijk dat mijn passie lag bij het keepen. Mijn grote voorbeelden zijn de Duitse keeper Neuer en de keeper Ter Stegen, maar ook Onana behoort tot een favoriet. 

Een droom komt uit; Gescout worden door een profclub

Zo’n beetje ieder kind van die leeftijd droomt ervan om later als je groot bent profvoetballer te worden en te worden gescout. Na zeven jaar voetballen bij SVL, kwam die droom voor mij uit. Ik werd gescout door PEC Zwolle, waarbij ik in 2013, als dertienjarig broekie in de C2 van Pec Zwolle als eerste keeper aan de slag mocht. 

Hard werken loont

Veel trainen, hard werken en elke week laten zien wat je kan. Ik vond het geweldig! Mijn passie voor het keepen werd alleen maar groter. Zeker wanneer je wedstrijden speelt tegen clubs als Ajax, Feyenoord etc. Zelfs wedstrijden mag spelen in het buitenland en in grote stadions. In Zwolle liep ik de opleiding door en ontwikkelde me verder als talentvolle keeper. Wat resulteerde dat ik gevraagd werd om met het eerste mee te trainen. Ook al ben je inmiddels volwassen, je voelt je tussen de grote jongens toch ineens een klein kind dat zijn ogen uitkijkt met hoe het er ‘echt’ aan toe gaat. Wat een geweldige en leerzame tijd. 

Starten met keeperstraining geven

Ondertussen was ik gestart met het geven van keeperstraining. Zoveel liefde heb ik voor deze sport. In eerste instantie ging ik als keeperstrainer aan de slag bij SVL, later kwam daar Kids Soccer Skills School en Batavia bij. Dit allemaal terwijl ik zelf nog speelde als keeper bij Pec Zwolle. Maar tijden veranderden en ik moest helaas in 2020 afscheid nemen van Pec Zwolle. Gelukkig kon ik al vrij snel in Lelystad een club vinden en verruilde ik het Zwolse voor het fanatieke Batavia. Waar ik als keeper mijn opwachting maakte in het eerste. Nu kon ik een andere droom waarmaken, een eigen keepersschool starten in Lelystad. Met mijn ervaring als keeper wil ik kinderen helpen met het ontwikkelen van hun talent in het keepersvak. Waarbij het stellen van doelen belangrijk is, zodat we die samen kunnen bereiken. Bovenal wil ik mijn enthousiasme, gedrevenheid en kennis overdragen aan de jongere generatie. Zodat ook zij ervaren hoe geweldig het is om keeper te zijn! Sportieve groet, Quinten